Общ преглед
Продължава ваксинацията за лекари, медицински сестри и санитари, работещи на първа линия в борбата срещу коронавируса в Александровска болница.

Общо 110 служители са ваксинирани, съобщи пред БГНЕС изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Борис Богов.
Още по темата
Процесът на поставяне на ваксината започна на 27 декември, а за вчерашния ден ваксинирани са общо 22 души от персонала на болницата. Днес доза от ваксината ще получат още 25 медици.

"Аз също ще се имунизирам. Моят ред идва след два дни, един от последните съм", заяви д-р Богов. Той е категоричен, че до този момент нито един от колегите му не е съобщил за някакви странични ефекти.

"Всички бяха в добра кондиция. Днес също мисля да проведа разговор с всеки от тях. Имат указания да съобщават дори и за най-малките проблеми, но досега няма", допълни той.

Ваксината се държи в хладилник с температура между 2 и 8 градуса във временните фургони пред болницата.

Флакончето се темперира, а разредено със серологичен серум се поставя на пациента.

Александровска е поредната голяма болница в София, която се включва в имунизирането, след като вчера кампанията започна в болниците "Света Анна", ВМА и "Пирогов".

 

Коментари Напиши коментар

178

До 172

преди 2 месеца

ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ,Е ПИСАЛ,ЧЕ РАЗТВОРА Е БЯЛ!!!!!!
https://mh.government.bg/media/filer_public/2020/12/23/comirnaty_listovka.pdf?fbclid=IwAR0VXHbxBzzOzwOzqG6yt6URKvWD2kmEmPX862GOXSQcGM1iI5EPMlSuU6w

177

Анонимен

преди 2 месеца

Доста хора познавам от Александровска, но само за 1 чух че ще се ваксинира ! Та тва което пишете, отново е голяма измислица !!! Дано да ви се върне , след цялото това лъгане !!!

176

селчо

преди 2 месеца

Сега се вижда колко са ни читави докторите, да се ваксинираш с нещо подобно, не говори добре за тях!А относно пропагандата, Гьобелс може да се учи от тия....