Снимка: БГНЕС

Ким Чен Ун може да е мъртъв или в кома, пишат някои световни агенции. По непотвърдена от севернокорейските власти информация, той претърпя сърдечна операция преди дни.

Заместник-директор на новинарския канал в Хонконг - жена, която е племенница на китайския външен министър, е заявила, че Ким Чен Ун е мъртъв.

Тя е публикувала информация до нейните 15 милиона последователи в Weibo, съобщавайки за смъртта на диктатора, като се позовава на много сериозен източник.

Още по темата

Японско списание пък обяви, че Ким Чен Ун се намира във вегетативно състояние, след като е възникнал проблем по време на сърдечната му операция, предава Bulgaria ON AIR.

Доклад, който е позован на китайски експерт, запознат със състоянието на Ким Чен, твърди, че лидерът е усетил болки в гърдите в началото на април, докато е бил на посещение в провинцията.

Било е необходимо да му се постави стент, но очевидно това не се е случило навреме или "ръцете на хирурга са треперили", пишат още медиите.

През последните седмици севернокорейският лидер няма публични изяви, а преди дни CNN обяви, че Ким Чен е в "сериозна опасност" след сърдечна операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase