Снимка: БГНЕС
fallback

През изминалата нощ са продължили организираните опити за нарушаване на гръцко-турската граница от мигранти, съобщи АНА-МПА, като се позовава на правителствени източници.

"От 6 часа сутринта вчера до 6 часа днес беше предотвратено влизането на гръцка територия на 9972 души в префектура Еврос (на сухопътната граница с Турция - б.ред.) 73 души са задържани и са образувани преписки срещу тях. Тези, които влязоха незаконно, нямат никаква връзка със (сирийската провинция Идлиб). Идват от Афганистан, Пакистан Сомалия", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

Около 2 през нощта е направен организиран опит на група от около 2000 млади мигранти да влязат в Гърция от място на границата, където няма ограда, в близост до ГКПП Кастаниес. Гръцките полицейски сили и армията са предотвратили влизането им на гръцка територия.

Вчера следобяд и през нощта организирани групи мигранти са хвърляли камъни, запалени факли, железни предмети и сълзотворен газ срещу гръцките сили.

Днес в 18 часа премиерът Кириакос Мицотакис свиква правителствения съвет за национална сигурност.

Около 500 мигранти са успели да достигнат днес до гръцките острови в северната част на Егейско море.
Вестник "Катимерини" съобщава в електронното си издание, че гръцките власти са засекли лодките с мигрантите още докато са били в турски териториални води. Незабавно е била уведомена турската брегова охрана. За разлика от предишни случаи обаче тя не е реагирала и лодките са успели да достигнат до гръцките острови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Факт

преди 4 години

Бат' Динкооооооо, идвай и яхвай коня ! Идвай и оправяй България ! Никакво преговори не могат да помогнат ! Само "преговорите" на бат' Динко са меродавни !!!

66

дедо ви

преди 4 години

Да ги приемат,но с по една голяма мотика и по 12 часа на къра всеки ден. И така поне десет години за да допренесат за икономиката на държавата. На останалите шута и обратно ....

65

Анонимен

преди 4 години

Браво на Гърция!Не са като нашите! Пазят си държавата.

fallback