Пред нова проверка е изправена сливенската болница МБАЛ "Иван Селимински", след като вчера новородено почина при раждането.

Близките се съмняват, че причина за трагедията е лекарска грешка. От ръководството на болницата поясняват, че става въпрос за... мъртвородено дете.

Отново обаче е замесено името на началник родилното отделение д-р Таня Пашева, която през август води раждането на починалата 33-годишна Ренета.

В болницата предстои аутопсия за изясняване причините за смъртта на бебето, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Стилияна Георгиева.

Още по темата

"Съпругата ми е получила силни болки вечерта. Помолила е екипът от медици да извади бебето, принудително и със секцио. Те ѝ отказали и настояли да изчака, за да роди нормално. Пълно безхаберие от страна на служителите – натискали са с лакти родилката. Живеем в 21 век. Това е недопустимо", заяви бащата на мъртвороденото бебе Пламен Желязков. 

"Доктор Пашева ме информира, че по време на раждането са настъпили усложнения. Медиците са действали максимално бързо, но въпреки това се родил мъртъв плод. Смъртта на Ренета Томова не е предизвикана от лекарска грешка. Тя почина поради друго заболяване след раждането. Тепърва ще се проведе разследване в болницата за смъртта на новороденото. Доктор Пашева изпадна в депресия, ще излезе в болничен", отбеляза директорът на МБАЛ Сливен д-р Васислав Петров.

Близките смятат да подадат сигнал към прокуратурата. Те настояват за аутопсия на бебето от специалисти от друг град.

Бащата на почернената родилка твърди, че смъртта на бебето е причинена от лекарска грешка.

Коментари Напиши коментар

41

Ники

преди 1 година

Как няма да има трагедий.Като в българия всичките доктори са с купени дипломи.Заплатаджий мръсни.

40

Гражданин на сливен

преди 1 година

При неквалифицирани служители в болницата как няма да има такива случай,тези хванати от някъде и поставени като доктори ще изморят целия град,директора е човека който я защитава за пореден,първо него да изгонят,те другите опашката сама ще си тръгне,Съд съд съд и затворииииииииии

39

korucha

преди 1 година

ami zasto ne si rajdat u doma samichki, zasto otivat na doktori?