Убитата Дарина. Снимка: Facebook

Пистолет "Смит енд Уесън" е оръжието, с което са убити Дарина и нейната дъщеря. Оръжието е законно на Виторио Александров и е само едно от 75 000-те оръжия, регистрирани в столицата. Те са собственост на 41 000 граждани и фирми, предава "24 часа".

Викторио е купил пистолета през 2014 г., когато започва работа в голяма фирма за сигнално-охранителна дейност.Мъжът се е явил на психотест и си е извадил  свидетелство за чисто съдеббно минало. Одобрен е за работа като охранител, но докато е на смяна, не е имал право да ползва личния си пистолет. През 2019 т. е трябвало да поднови разрешителното си за оръжие, чийто срок е 5 години. Тогава освен за чисто съдебно минало е трябвало да представи документ, че не страда от психическо заболяване.

Документът струва между 15 и 20 лв в различните ДКЦ. "Не е наказван, съвестен служител, напълно нормален човек". Така шефовете му описват служителя си, който застреля дъщеричката си, а преди това пред очите й убива и нейната майка.

Още по темата

26-годишният мъж твърди пред разследващи, че не помни добре случилото се. Показанията му били хаотични и противоречиви. По думите му, не искал да убива момиченцето, но се спънал в тъмнината и натиснал спусъка на пистолета без да иска. Куршумът се оказва фатален за детето.

Охранителят се крил над три часа в изоставена постройка край Горни Богров, където ги оставил и таксиметровия шофьор, който пък отказал да вземе детето.

Преди да се качи в таксито, Викторио се разхождал из улиците, минал през Северния парк, возил се в автобус. Убил Дарина, защото се чувствал пренебрегнат. Жената вече не го наричала с мили думи. Пред колеги той е споделял, че не харесва родителите й. Те пък били силно притеснени за дъщеря си, молили я да се прибере с детето при тях, но тя обяснила, че ще се заключи в апартамента, сподели близък до семейството пред Нова тв. Той също така обяснил, че усещал младото момичето подтиснато в компанията на Викторио.

Оказва се, че двойният убиец също така постоянно се съмнявал в партньорката си. Бил мълчалив с колегите си и не понасял шегите им, че Дарина може да се среща с друг.

"Не се включваше в мъжки разговори за жени. Споделял е, че не харесва родителите на приятелката си, но чувствата им били взаимни.Внушаваше си, че разни мъже я ухажват. Иначе е кротко момче", разказва негов колега, пожелал анонимност.

Според него не е вярно, че Викторио е психопат. Бил особняк, по-свит и скромен, но не и луд. Всички колеги били много задружни и си помагали в трудни моменти. Никой от тях не предполагал, че е способен да убие някого, особено детето".

Още една причина за обтегнатите им отношения е факта, че Викторио нямал висше образование, а Дарина била студентка, която скоро щяла да се дипломира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase