Снимка: Facebook

Все още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова в Русе. Проверява се целият криминален контингент, както и видеонаблюдението в града, разпитани са много свидетели, но до този момент няма задържан.

Екип от Института по психология се е запознал с разследването, за да изготви психопрофил на извършителя.

Според бившия главен секретар на МВР проф. Николай Радулов трябва да се работи паралелно по всички версии, но МВР не може да отдели кой знае какъв ресурс. По думите му няма как да се прави криминалистика без Институт по криминалистика.

Още по темата

Той обърна внимание, че убийството на 30-годишната жена е установено най-малко половин ден след извършването му и подчерта, че по-трудно се събират доказателства, тъй като вече се влиза в 72-часовата зона.

След 48 часа възможността за разкриване е под 50%, а след 72 часа - под 20% и клони към 0, отбеляза проф. Радулов пред Bulgaria ON AIR.

"Спокойното разследване на такива тежки престъпления води само до неразкриване на убиеца. Тук няма как да има спокойствие. Тази жена е известна, водила е предаване и това не позволява случаят да се замете под чергата", посочи бившият главен секретар на МВР.

Голяма част от този тип престъпления се извършват в състояние на амок, но много от извършителите им са нормални и знаят какво ги очаква, стана ясно още от думите му.

Проф. Радулов призова да не бързаме с констатациите, че психично болен човек е убил Виктория.

Адвокатът и бивш следовател Людмил Рангелов посочи, че ДНК анализът е почти абсолютно доказателство за присъствие на определено лице на местопроизшествието. В случая има открита ДНК, но за момента няма съвпадение.

Юристът отбеляза, че извършителя го грози доживотен затвор без право на замяна.

Адвокат Рангелов предположи, че убиецът едва ли е човек с кой знае какви способности да се прикрива.

"Надделява усещането, че това е по-скоро случаен контакт между извършител и жертва. Всяко такова ужасно престъпление сочи за някаква социопатия. Много се надявам, че този човек пребивава трайно в Русе или района", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase