Снимка: Dnes.bg

Плоският данък вече носи негативи и ние предлагаме той да се осъвремени, настоя президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Предложението на синдиката е да се въведе необлагаем минимум от 510 лв. – какъвто и доход да има един човек, като тази сума да е необлагаема.

Предлагат също да се вдигне таванът, върху който се начисляват осигурителни вноски, който в момента е 2600 лв.

По думите на Димитров плоският данък не е довел до свиване на сивия сектор. По повод 10 години от въвеждането на плоския данък синдикатът организира дискусия "За" и "Против" този налог.

Относно очакваното поскъпване на живота след поредното увеличение на цените на газа Димитров прогнозира пред bTV, че издръжката на живот на 4-членно семейство – двама родители с две деца, ще стане 2400 лв.

"Това означава, че всеки един от родителите трябва да взима чисто по 1200 лв., а 75% от домакинствата нямат такъв доход", пресметна лидерът на КНСБ.

Коментари Напиши коментар

301

Анонимен

преди 7 месеца

Плоския данък не е добър, при прогресивното облагане идеята е да се щади и укрепва средната класа и да се подпомогнат най-бедните за сметка на най- богатите. Ако се премахне данъка на минималната, парите ще се използват много по ефективно отколкото ако се дадът на държавата.

300

iceblast88

преди 7 месеца

Писна ни да храним безполезни и никому непотребни ***!
ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО!!! ВЕДНАГА и съкращаване на поне 200 000 държавни хъхряка!
ВКАРВАНЕ НА ЗАКОН, ЧЕ ПОМОЩИ МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВАТ САМО ДАНЪКОПЛАТЦИ!!!
5г. минимум ТРУДОВ СТАЖ ПРЕДИ ДА ИМАШ ПРАВО НА КАКВОТО И ДА Е ПЛАЩАНЕ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА (ОТ НАШИТЕ ПАРИ)!!!
ПАРИ КРАДЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ОТ НАС!!! 60% ОТ ТОВА КОЕТО ЗАРАБОТВАМЕ НЕ ВИ ЛИ СТИГА? НАСТОЯВАМЕ ЗА ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ, А НЕ НОВИ ИЛИ ПО ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ!!!

299

iceblast88

преди 7 месеца

Само в България, колкото повече данъци плащаш, толкова по малко права имаш! Или възтановяване на данъците срещу предоставени касови бележки и доказан доход, или премахване на ДОД въобще (никакви вариации)! Я пратете НАП да опишат имотите на "социално слабите братя" и да видим дали както са на помощи, дали нямат коли за по 50к и къщи и собственост за по 100к? А кога държавните *** ще започнат да плащат данъци? Намалете 800 000 държавни паразита! В 21 век имаме повече *** от всякога!