Снимка: Pixabay

Престъпна група е подготвяла убийства и побои на прокурори и полицаи, бандитите са задържани.

Новината съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, цитиран от БТА.

Престъпниците съставили списък с имената на служители на МВР и на Спецпрокуратурата, които е трябвало да бъдат пребити и дори убити.

Полицаите и прокурорите били набелязани, защото работели активно върху разследвания, свързани с обвиняеми и подсъдими от групата, но и не само.

Още по темата

Информацията за списъка с нарочените за отстрел, била получена от свидетелски показания. В него имало двама прокурори, служители на ГДБОП, СДВР и ГД "Национална полиция".

Гешев обясни, че служител на СДВР забелязал, че е следен и е познал едно от лицата, което било криминално проявено.

Задържани са десет души, те са с мярка за неотклонение задържане под стража. Четирима са обявени за общодържавно издирване.

Един от задържаните е Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов - Костинбродския. Предполага се, че той е имал ръководни функции в групата.

Предстои повдигане на допълнителни обвинения на задържаните.

Групата се е занимавала с разпространение на наркотици и е в полезрението на ГДБОП от средата на 2017 г. Тя е опитвала да разшири дилърската си мрежа и е принуждавала непълнолетни и малолетни да продават наркотици.

Задържането на основното ядро на групата, е станало в средата на миналата седмица на връх Шипка. Групата е изключително мобилна и конспиративна, информира директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира, че ще бъде направено всичко, за да се защити всеки един служител на полицията и магистрат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase