Снимка БГНЕС

Бившата шампионка при девойките и четвъртфиналистка при жените на тенис турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ Сесил Каратанчева започна с победа участието си в квалификациите в Париж. Тя бе почти четири години извън корта заради майчинство.

Българката, която участва с т.нар. „защитен ранкинг“, се наложи над Фернанда Контрерас Гомес от Мексико с 3:6, 6:1, 6:3 на корт №9 в комплекса след повече от 2 часа игра..

В първата част двете си размениха по два пробива. След 3:3 мексиканката спечели три поредни гейма, а с това и сета.

В следващия 33-годишната Каратанчева доминираше напълно на корта и поведе с 5:0. Едва тогава Контрерас успя да пробие и да вземе гейм. Веднага след това Сесил направи нов брейк и така изравни частите.

Завърналата се след майчинство българка стартира с пробив за 2:0 и заключителния сет. В следващия гейм мексиканката имаше две точки за рибрейк, но Каратанчева ги отрази и после затвърди. Софиянката с нов брейк за 4:0. Опонентката ѝ, която е на 25 години, не се предаде и успя да върне и двата пробива при 3:4.

В изключително дългия гейм Контрерас на четири пъти имаше точки за връщане и на този брейк. Каратанчева ги отрази и стигна до мачбол, но не успя да го реализира. Последва и пети спасен брейкбол от страна на бившата №1 при девойките. При втория мачпойнт Сесил затвори мача.

Тя завърши с 32 печеливши удари мача при 41 непредизвикани грешки.

Каратанчева заслужи 20 точки за световната ранглиста, както и 22 хиляди евро от наградния фонд.

Следващата ѝ съперничка е водачката в схемата Камила Осорио от Колумбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase