Снимка: БГНЕС

Новак Джокович получи подкрепа от един от основните си спонсори - швейцарската компания за луксозни часовници Hublot. Всеки път, когато триумфира в даден турнир, Джокера бърза да сложи някой от часовниците на въпросната фирма, с която е обвързан със солиден договор.

Сега говорител на компанията коментира ситуацията с Ноле, който не бе допуснат до участие на Australian Open и бе депортиран от страната. Именно фактът, че тенис звездата не е ваксиниран, доведе до цялата драматична ситуация.

 “Изчакваме да видим каква е неговата позиция, след като премина през всичко това. Принципът на ваксините е такъв, че те са нещо лично. Ние ценим личната свобода - всеки може да решава какво да прави. Някой може да са “за”, а други - “против”. Това е позицията ни”, коментира в интервю шефът на Hublot - Рикардо Гуадалупе.

Той добави още, че очаква Джокович да наруши мълчанието си на 30 януари, когато Откритото първенство на Австралия приключи.

Сърбинът се завърна в родината си, но все още не е коментирал ситуацията и случилото се по никакъв начин.

Преди седмица друг от спонсорите на Ноле, френската компания за дрехи Lacoste излезе с позиция, че ще се свърже с него, за да обсъди случилото се на австралийска земя.

Сърбинът е спонсориран и от автомобилния гигант Peugeot, откъдето обаче отказаха да говорят по темата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase