Снимка БГНЕС

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност непълнолетните момчета от стрелбата в София за трети грабеж.

На 18.09.2023 г. около 04,10 ч. на спирка на градския транспорт до мол в София, обвиняемите Г.Б. и Т.З. отнели 55 лева от мъж, като използвали за това сила.

Още по темата

Обвиняемите и още едно неустановено лице по делото наобиколили пострадалия и го заплашвали с метална тръба. Един от обвиняемите казал: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“, след което Т.З. отнел портфейла на пострадалия.

По случая е образувано досъдебно производство.

Спрямо Г.Б. и Т.З. по това досъдебно производство не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по обвинение за грабеж, извършен 2 часа преди описаното по-горе деяние. Очевидно обаче не са си губили времето, предвид дребните приходи, които са получили от нападенията си.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като прокурор при Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17.09.2023 г. Тогава те обраха момиче, като започнаха да го душат с кабла на слушалките му. Заловени са малко след кражбата от мъжа, когато охранител на мола е подал сигнал.