Снимка БГНЕС

Окръжна прокуратура  е образува досъдебно производство срещу полицейски началник от ОД на МВР в Пловдив заради случая в дискотека „ Бушидо“ на 6 май, съобщи БНР.

Припомняме, че вчера МВР започна дисциплинарна проверка срещу 6-ма служители на пловдивската полиция, след като приключи проверката за неправомерни действия при полицейска операция в нощния клуб. На 6 май негови посетители бяха обискирани занаркотици "на голо" и държани с часове. Това породи протести в Пловдив, сдруженията на заведенията написаха и писмо до вътрешния министър Иван Демерджиев.

"Служителят е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения, и е превишил властта и правата си",  съобщават от държавното обвинение. То е образувано след постъпила жалба срещу полицейските служители, които задържаха няколко часа клиенти на заведението, а мнозина бяха събличани за проверка за наркотици.

Още по темата

Зам.-окръжният прокурор Галина Андреева допълни, че се разследват повече хора, но не уточни дали сред тях е директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

"Досъдебното производство по закон не се образува за лице - едно или повече, а за извършено престъпление. Действията са извършени с цел да се навреди на други хора - в случая съдържателите на заведението", посочи тя.

Срокът на разследването е 2 месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase