Снимка: БГНЕС

Старши разследващ полицай от Пловдив е задържан и обвинен за присвояване на веществени доказателства - 26 000 лева, съобщи прокуратурата.

Установено е, че на дата в периода от 5 ноември 2021 г. до 22 май 2023 в Пловдив, длъжностното лице от сектор "Разследване на икономически престъпления" при ОДМВР-Пловдив е присвоило парите от трезора.

Сумата била иззета като веществено доказателство по досъдебно производство, по което 32-годишният Н.В. водел разследването. Впоследствие наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура-Пловдив разпоредил връщането на парите на лицата, от които били иззети. Обвиняемият обаче не върнал сумата и давал уклончиви отговори защо не е изпълнил разпореждането на прокурора. На 22 май 2023 г. Н.В. напуснал системата на МВР по негово искане.

В хода на проверка по случая Н.В. бил призован в сектор "Икономическа полиция" да даде обяснения за липсата на парите. Вместо това, на 30 май 2023 г., той опитал да напусне страната в посока Нидерландия, но е установен на летище София и задържан за 24 часа.

Днес, 31 май, мярката за задържане на Н.В. е удължена на 72 часа. Действията по разследването продължават.

Коментари Напиши коментар

12

Еврозана 2022

преди 3 месеца

Те са ги продали майките. Както и Бойко Борисов си продаде своята. За да стане член на БКП-то си. Честита 2023 г. Специални поздрави за работещите в БНБ-то им, като и за тези от пенсионните дружества. В тях пари няма. Нито пък в КФН-то им.

11

Генко Генков

преди 3 месеца

Тези мръсни копои и майките си биха продали за пари . . .

10

Хах)

преди 3 месеца

Ами той (следователят в икономическа полиция) е взел "веществените доказателства" за да провери дали не са фалшиви-като ги е реализирал като покупки)) то има и един шеф на икономическа който е тотомилионер -дай боже всекиму ))