Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служителите откриха сребърни накити на стойност над 33 000 лева при проверка на Капитан Андреево, съобщава Агенция "Митници".

На 21.05.2023 г., в 17 часа, на граничния пункт пристигнал автобус с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. В превозното средство от Турция за Сърбия пътували 17 пътници, които заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности за деклариране.

Още по темата
По метода "анализ на риска" автобусът бил селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген. По време на физически контрол в естествената кухина на едно от стъпалата на предната врата, митническите служители открили 11 пакета, съдържащи изделия от бял метал - пръстени, медальони, синджири, гривни, обици, закопчалки и халки

Общото тегло на откритите бижута е 5605 грама. Стойността им се оценява на 33 630 лева.

В хода на проверката било установено, че сребърните накити са собственост на шофьора на автобуса З.К., на 51 години. На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.

Коментари Напиши коментар

4

Ричарт

преди 4 месеца

Конфискуваните стоки вместо да изчезнат в някой служител, по добре да ги продават в магазин за конфискувани стоки на нормални цени. С парите да има фонд за строеж на стадиони, спортни зали, болници и магистрали. Защото казват че за нищо няма пари, само има за увеличаване на големите заплати на депутатите.

3

коко

преди 4 месеца

напишете колко хиляди милиграма са моля - така ще изглежда още по..........

2

Анонимен

преди 4 месеца

До 1 - Ако хората можеха да смятат, че да видят колко им се взима, щеше да има кардинални промени в управлението...