Снимка БГНЕС

Общ преглед

Разследващите показаха днес мястото на опита за покушение на главния прокурор Иван Гешев във вилната зона Ярема. На мястото пристигна говорителят на Националната следствена служба (НСлС) Мариан Маринов, който престави последните развития по разследването.

Вчера около 11:45 ч. бомба избухна пред кортежа на Иван Гешев, в който пътувал заедно със семейството си. Според директора на Национална следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов взривът е не за сплашване, а с цел убийство.

Образувано е досъдебно производство за тероризъм, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева от мястото на експлозията.

Щателно е претърсен целият район около взрива, както на асфалтовото покритие, както и на банкета. Обследвана е почвата, дървесната расителност, претърсено е за следи, веществени доказателства и други улики, обясни говорителят на следствието Мариан Маринов.

Още по темата
Работата на терен приключва, а оттук насетне ще се работи със службите за сигурност, МВР и партньорски служби.

Той не се ангажира с това какви са щетите по автомобила.

Маринов обясни, че казаното вчера е по предварителна преценка, а след направената експертиза, ще се установи какви са точно използваните вещества, количеството и други характеристики. Според него съобщението за 3 кг тротил при експлозията е по предварителна оценка.

"Разследването ще е обективно, всички възможни версии ще се разследват", заяви Маринов по повод думите на ген. Атанасов, който допусна инсценировка.

Малко по-рано днес вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че МВР вече има заподозрян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар