Снимка: Pixabay

4 години затвор за дрогиран шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на трима души и шофирал със 138 км/ч по пътя "Златни пясъци" - Варна, постанови Варненският апелативен съд.

Инцидентът стана късно вечерта на 3 септември 2021 година, в района на двореца "Евксиноград".

Лек автомобил се опитал да направи обратен завой и е ударен от движещата се в посока Варна кола.

При сблъсъка на място са загинали двама френски граждани и англичанин. Шофьорът на другата кола е останал без сериозни наранявания. При направения му на място наркотест е установено, че е употребил метаамфетамин и амфетамин.

Правният анализ на фактите безспорно установил извършеното от подсъдимия престъпление, гласи решението на съда, който обаче отчита и вината на загиналия шофьор, излязъл от бензиностанцията в района и предприел маневра, навлизайки в насрещното движение.

Решението на Варненския апелативен съд подлежи на проверка от ВКС.

 

Коментари Напиши коментар

13

забравихте да кажете

преди 2 месеца

че е добро момче и винаги поздравява.

12

Анонимен

преди 2 месеца

Трима 4 г.е браво на съда

11

Гост

преди 2 месеца

Затова няма да гласувам , взимам си куфара и на терминал 2 . Абе съдии и прокурори вие нормални ли сте, пратете децата си на почивка и да ги убият наркомани как ще се чувствате... Това е срам, абсурд , позор за съдебната система. Тоя трябва да е с доживотна бе право на замяна. Умишлено се е дрогирал и седнал зад волана. Как ще спрете такива постъпки в бъдеще. Как да ги е страх младите от съдебната система. Масово ще се кара на наркотици и алкохол и утре жертви можете да бъдете вие или вашитедеца