Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е осъден за обида и клевета срещу Искрен Веселинов от ВМРО и трябва да плати 5000 лв., реши Софийският градски съд. Преди него и районният съд излезе с присъда за същите провинения, но му определи две глоби - от 3000 лв. и 5000 лв.

През 2017 г. "Атака", ВМРО и НФСБ се явиха на парламентарните избори за 44-о Народно събрание като коалиция "Обединени патриоти" и имаха обща парламентарна група, която през цялото време тънеше в раздори.

Делото срещу Волен Сидеров е заведено от Веселинов заради интервю на атакиста във в. "24 часа" на 16 септември 2019 г., В него Веселинов е наречен „лъжец“. Сидеров напомня, че Веселинов е в ръководството на ВМРО - "Зам.-председателят на ВМРО лъже брутално в голяма централна медия", възмущава се лидерът на "Атака".  
Обидите на Сидеров са в отговор на представителя на ВМРО, който преди това коментира публично вътрешен конфликт в парламентарната група.

"Инĸpиминиpaнитe изpaзи пo paзглeждaнoтo дeлo пo cвoeтo ecтecтвo нe пpeдcтaвлявaт чacт oт "cвoбoднa пoлитичecĸa диcĸycия", a cе зacягaт пpяĸo личнocтнoвaтa caмooцeнĸa нa caмия тъжитeл и тaзи нa ocтaнaлитe члeнoвe нa oбщecтвoтo зa нeгoвия пpoфecиoнaлизъм и eтиĸa", пишат магистратите. И допълват, че "нe cлeдвa пoд идeятa зa cвoбoдa нa изpaзявaнeтo в eднo дeмoĸpaтичнo oбщecтвo дa ce oтпpaвят пoзopящи и ĸлeвeтничecĸи зa личнocттa твъpдeния".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase