Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителен акт срещу испанския гражданин, задържан преди малко повече от година за убийството на съпругата си.

Държавното обвинение осъществява ръководство и надзор по досъдебното производство, водено срещу испанеца за престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, пр. 2 и пр. 3 във вр. с чл. 115 от НК - за това, че в нощта на 10 срещу 11 декември 2021 г. умишлено е убил жена си по особено мъчителен начин и с особена жестокост, предава "24 часа".

Разследването е приключило и след извършен превод на обвинителния акт на 23 януари 2023 г. досъдебното производство е внесено за разглеждане в Окръжния съд в Разград, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
Обвиняемият и жертвата били съпрузи, като от брака си двамата имали три деца. Отношенията им били обтегнати - често се карали, а мъжът упражнявал и физическо насилие над жена си, за което тя се обръщала към властите в Испания за помощ.

През 2021 г. жената се завърнала в Разград с трите си деца. През лятото на същата година и обвиняемият заживял заедно с тях. Вечерта на 10 декември 2021 г. възникнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента. Малко след полунощ мъжът усетил, че жена му е станала и я ударил силно с юмрук в главата. След като паднала, той започнал да притиска лицето й. Когато установил, че не диша, убиецът решил да разчлени тялото, за да прикрие следите. По-късно обвиняемият заровил останките от трупа на няколко места покрай пътя от Разград към село Стражец. След като се прибрал в апартамента, се заел да прикрие останалите следи от извършеното престъпление.

На 13 декември 2021 г. родителите на жената уведомили органите на реда, че дъщеря им е в неизвестност. Започнало досъдебно производство по чл.142 ал.1 от НК. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия обвиняемият признал за извършеното и посочил къде е заровил останките от тялото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase