Снимка: Facebook

Британският гражданин, арестуван в Плевенско преди дни по обвинения в тероризъм, се съгласи доброволно да бъде предаден на английските власти.

Тричленен състав на Плевенски окръжен съд днес гледа наказателното дело във връзка с екстрадирането на Дейвид Бодил, който бе заловен в с. Любеново, обл. Плевен.

Същият има издадена Заповед за арест от Великобритания, тъй като е обвинен по Закона за взривните вещества, за което се предвижда наказание доживотен затвор.

При разглеждането днес на делото за екстрадицията Дейвид Борил използва възможността доброволно да се съгласи да бъде предаден на английските власти, което той лично заяви пред съдебния състав, съобщава БТА.

Адвокатът му Жоро Нинов поясни, че в този случай законът предвижда разследването да продължи по Закона за взривните вещества във Великобритания.

На същия задържан преди ден му бе наложена мярка от съда в Плевен за неотклонение "Задържане под стража", която той е обжалвал пред Апелативния съд във Велико Търново и тя не е влязла в сила.
 

Коментари Напиши коментар

16

дедо Ташунко

преди 2 месеца

"Со кротко, со благо и со малко кютек", както е казвал Андрей Ляпчев, голям българин.

15

Дон Кикот

преди 2 месеца

Поне да беше взривил парламента тука.

14

Анонимен

преди 2 месеца

Какво означава "съгласи се" ? От къде на къде българската държава ще играе по свирката на терорист ?