Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ще изискаме по реда на международната правна помощ от партньорите ни от Нидерландия доказателства за преминаване на границата ни с Турция “с банкнота от 50€”. Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата

„България е правова държава и като част от ЕС при получаването на такива прокуратурата ще предприеме незабавни действия, пише още той.

От прокуратурата посочват, че няма данни за подобно нещо.

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви пред обществената медия NOS, че “иска да изключи възможността за незаконно преминаване на границата между Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро”, пише той.

„Като главен прокурор на Република България заявявам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това. Ако нашите партньори от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, очаквам да ни бъдат предоставени по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона“, пише още главният прокурор.

 

Коментари Напиши коментар

168

btw

преди 1 месец

Добър отговор !

167

Ь

преди 1 месец

Доказателства да търси в гранична полиция, как преминават и някои ги хващат чак в Бургас, по магистралата та дори в София и след нея.

166

Анонимен

преди 1 месец

Тоя пак искал доказателства... Абе тая прокуратура не знае ли как се събират доказателства? Каскета само мрънка, циври и току иска доказателства, което по същество е неговата работа. Гешо каскета - единственият прокурор в света, който няма нито един осъден в кариерата си.