Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура - Ямбол задържа за от 72 часа грузинския гражданин с инициали И.С. Той е обвинен за това, че е помагал на нелегални мигранти да преминат през територията на страната, съобщават от прокуратурата.

Според държавното обвинение трафикантът е целял да набави облага за себе си.

Още по темата
По думите на административния ръководител на Окръжна прокуратура - Ямбол прокурор Дойчин Дойчев престъпното деяние е извършено по начин, който е опасен за превозваните лица. Той поясни, че мигрантите са били транспортирани в джип, който е претърпял пътнотранспортно произшествие, като опитал да се избяга от полицейските служители с висока скорост.

Прокурор Дойчев посочи, че само през ноември са образувани 50 досъдебни производства за каналджийство, а 30 лица са предадени на съд.

Предстои спрямо И. С. да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Коментари Напиши коментар

4

Аман от мигранти

преди 1 месец

Според мен мигрантската криза има две решения. Едното е в затвора за нелегално преминаване на държавата граница второто е товарят ги на автобуси на турската и ги стоварват на сръбската. И двете са политически некоректни, но ще са ефективни

3

ВИЖТЕ 3

преди 1 месец

Каналите за Емигранти се приравняват с Убийства . Трябва да има строги Присъди или Ракетни Удари и Война .

2

Пер

преди 1 месец

Вместо да го похвалят че изнася имигранти те го наказват. Докато тези пришълци не се наказват като на падащи страната работите няма да мръднат. ЕО, която ги оневинява, е най-перверзната организация против европейците.