Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев изказа благодарност към прокурорите и следователите, както и към служителите на ГДБОП-МВР, участвали в мащабната операция по противодействие на разпространението на порнографски материали, за създаването на които са използвани малолетни лица.

Още по темата

В свое изявление преди пресконференция в Националната следствена служба, на която бяха представени подробности за операцията, главният прокурор подчерта, че реалната правна реформа би било увеличаването на наказанията за разпространение на порнографски материали с деца, които към момента определи като символични, „бих казал смешни“.

„Реална реформа също е да се дерегистрира колата, ако се управлява от пиян шофьор или употребил наркотици. Реална реформа е, ако откажеш кръвен тест за наркотици и алкохол, да се счита, както в много други европейски страни, че управляват след употреба на алкохол и наркотици и да носиш не административна, а наказателна отговорност“, добави главният прокурор.

"С работата си колегите защитиха нашите деца и показаха, че институцията прокуратура е стабилна, въпреки усещането за абдикация на държавните структури“, допълни главният прокурор Иван Гешев.
 

Коментари Напиши коментар

18

Жоси

преди 2 месеца

Напоследък все по странно изглежда и се държи.

17

Анонимен

преди 2 месеца

До 1 "Реално върши някаква работа" - :D :D :D

16

Анонимен

преди 2 месеца

Който го направи тоя полу интелегент, Главен Прокурор?