Снимка: БГНЕС

Протест, при който ще се блокира главния път, свързващ Пазарджик и Велинград, подготвят жители на с. Братаница.

Там през лятото на миналата година на пешеходна пътека бе прегазено 7-годишно дете от служител на МВР със служебна кола.

Съдът е променил присъдата му и вместо ефективната от 4 г. и 8 месеца затвор, сега е наложена условна - 3 години с 4-годишен изпитателен срок. Тази присъда предизвика възмущение, гняв и тъга, както у почернените родители, така и у хората от селото.

Майката на 7-годишната Моника определи присъдата като "лъжлива". "Тя е в полза на Владо Панайотов. Той не спази никакви правила", заяви майката.

По думите на жената при срещите им с полицая той променял версията  и обяснил, че не е преценил за това какво се е случило в деня на инцидента.

"Тази присъда не ни устройва. Апелативният съд в Пловдив се подигра с нас. Как може убиец да бъде пуснат на свободна?", попита бащата на загиналото дете.

"Говорим за спиране на войната по пътищата, но никой нищо не прави", допълни той.

Защитата на полицая обясни пред Нова тв, че Владимир Панайотов, не е пътен хулиган, нито арогантен човек и съжалява за случилото се. "Изключително съжалява за това, което се е случило. Сериозни смекчаващи обстоятелства, които съдът е отчел са непосредствено оказаната помощ на пострадалото дете. Панайотов е нарушил без съмнение правилата. Но той показва с личността си, че е осъзнал това, което е направил. Той вече е в активен режим на превъзпитание", каза адвокат Кирил Николов.

Той каза още, че няма причина да обжалват присъдата, защото "получихме това, което поискахме".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase