Снимка: БГНЕС

Бившият футболист Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа през юли в София, при която загинаха две млади жени, е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента. Той е минал и на червено.

Това показва експертиза, направена във връзка с разследването, обяви за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

При разследването на случая са разпитани близо 70 човека, като се чакат се още четири експертизи.

Към този момент на Семерджиев са повдигнати пет обвинения - държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, като е управлявал автомобил без книжка, използване на фалшиви номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка.

Още по темата

Последното е установено със специална експертиза, каза Милева.

Прокуратурата е установила, че полицай е помогнал на Семерджиев да се снабди със стълба и да се качи в дома си, тъй като е изгубил ключовете си.

Няколко дни след инцидента прокуратурата повдигна обвинение на Георги Семерджиев за предишно провинение. В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, каза тогава заместник градският прокурор Христо Кръстев. Тогава Семерджиев е избягал, след като е тестван с дрегер, който е показал и наличие на алкохол.

Преди ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че 40 души в МВР са нарушили задълженията си или не са изпълнявали това, което трябва по закон спрямо Георги Семерджиев.

За полицай Симона Радева има доста данни и тя подлежи на уволнение. Става дума за несъвместими действия от нейна страна, посочи Демерджиев и уточни, че Радева и подпомагала бившият футболист по всички възможни начини.

"Градската прокуратура в София вече започна разследване и по това направление. То е за търговия с влияние и престъпление по служба срещу служители на МВР. По това дело няма представени материали за 40-те лица, оповестени от МВР", каза Милева.

Отделно от това прокуратурата работи и по линия на покровителстване, посочи още говорителят на главния прокурор.

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 5 месеца

Кво ми го перите тоя утайник ? Окачете го за крака на едно дърво да виси там докато капне и ще намалеят такива като него! Вие го оправдавате и прикривате ! Палячовска държава !

85

Анонимен

преди 6 месеца

Делото за 40те разбойници, опа милиционери ще се точи 29г. поне, половината ще умрат от старост, другите ще ги пуснат поради давност и те така. Нищо не става от прокуратурата, след Цацата и Каскетя по добре я закрийте. В дивия запад е имало повече справедливост отколкото в БГ.

84

no justice

преди 6 месеца

смъртна присъда - електрически стол.познавайки бг съдебна власт ще се размине с домашен арест 2-5години, който ще намалят, защото ще стане баща през това време.ами бащите на тези убити момичета?!?!