Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа сръбски гражданин за причиняване на катастрофа по непредпазливост на автомагистрала "Тракия", при която са пострадали 12 деца, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Още по темата
Гражданинът на Република Сърбия Д.К., на 40 г., е привлечен като обвиняем за това, че на 14 август на автомагистрала "Тракия", в района на км 217 в землището на община Стара Загора, при управляване на моторно превозно средство - автобус "МАН" със сръбски регистрационен номер, е нарушил правилата за движение по пътищата.

С това по непредпазливост е причинил средни телесни повреди на повече от едно лице, а именно 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – престъпление по чл.343, ал.3, б.“а“ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс, се посочва в съобщението.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място шофьорът е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредът е отчел нулеви резултати.

И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.
 

Коментари Напиши коментар

7

УБиват с камери

преди 3 месеца

ДА се раследва увреждане на водача с ТОЛ камери .. УВрежданията са тежки блокриат възможностите на водача да управлява нормално автомобила.. Виждат се ясно.Традиционно убииците ползващи тези камери облъчват проникващо увреждащо .Причиняват вреди трайни трудно лечими лесни за диагностициране на ГЛАВЕН МОЗЪК,ОЧи, сърце,органи вкл бъбреци,простата ... Експерти могат да ползват инфрачервени камери с течен азот..Адвокатите д а искат снимки от ТОЛ камерите..Убиват с камери..

6

от 5

преди 3 месеца

и още нещо. Пътят беше сух, качеството на асфалта точно в тази част на автомагистралата е добро. стига спекулации и глупости за бойковци, кировци и т.н.Покажете смирение малко.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Моля ви, не пишете глупости и простотии в коментарите.Бях от първите, които спряха, буквално минути след като се беше случила катастрофата.Беше ад. Дано с децата работят психолози, защото такъв шок не съм виждал да изпитва някой.Шофьорът остава без крак...не пишете глупости по негов адрес.