Снимка: Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Обвинение за умишлено убийство с особена жестокост е внесено в Софийски градски съд срещу 20-годишна наркозависима.

Тя и нейният приятел живели заедно под наем в апартамент в столичния ж. к. „Връбница“, като редовно употребявала хероин и алкохол.

На 11.09.2021 г. двамата посрещали гости в апартамента и пили алкохол. В следобедните часове останали сами и започнали да се карат, тъй като гаджето й изревнувало и искал да вземе телефона ѝ, за да прегледа комуникацията в него. Двамата си разменяли обидни думи на висок глас и тропали по вратите, поради което ги чули съседи.

Вечерта скандалът между двамата ексалирал и обвиняемата започнала да нанася удари с твърди предмети в областта на главата, тялото и крайниците. След това взела голям нож и с него нанесла над 25 удара в областта на главата, тялото и крайниците на приятеля си.
Първоначално приятелят й се опитал да се предпазва, но след като съпротивата му била сломена, обвиняемата продължила с нанасянето на удари, проявявайки изключително усърдие и жестокост.

След като умъртвила приятеля си, жената почистила внимателно пода на хола, по който имало кръв, ползвайки кофа с вода и парцали. После отишла при своя съседка и ѝ казала да позвъни на тел. 112, защото гаджето й се е наръгал с нож и е мъртъв.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase