Снимка: БГНЕС

Aпелативният съд остави в ареста турския шофьор на автобус, причинил тежката катастрофа на пътя Русе – Велико Търново, съобщиха от съда.

Великотърновският апелативен съд остави без уважение искането на обвиняемия за изменението на мярката, постановена от Окръжния съд, в по-лека.

Още по темата
Становището на Великотърновската апелативна прокуратура е, че водачът, на 35 години, трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение. Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново за това, че на 6 август, около 2:00 часа, на първокласен път Русе – Свиленград, в землището на село Крушето, при управление на автобус „Мерцедес“ с румънска  регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата по чл. 20, ал.1 и 2, като водач не е контролирал моторното превозно средство, което управлявал и не се е движил със съобразена с пътните условия скорост.

В резултат на това е предизвикал пътнотранспортно  произшествие и по непредпазливост е причинил смъртта на четири лица, пътували в автобуса.

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия и  затова потвърди определената от Окръжен съд – Велико Търново мярка, като правилна и законосъобразна.

Определението не подлежи на обжалване.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase