Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати на базата на годишната оценка за тяхната дейност.

Това стана ясно на среща между министъра на правосъдието Крум Зарков, зам.-министър Мария Павлова и представители на синдикатите в ГДИН и ГДО - Синдиката на служителите в затворите в България, Синдикат „Охрана“  и Синдиката на пенитенциарните служители.

Средствата ще дойдат от част от одобрените на последното заседание на Министерския съвет допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2022 г.

Ръководството на МП постигна разбирателство за това с част от синдикатите, с други – не.

Обсъден бе и Планът за оптимизация на дейностите в двете дирекции. Постигна се съгласие, че няма да се закриват арестите в Сандански, Силистра и Смолян.

На срещата бяха също главните директори на ГДИН и ГДО Ивайло Йорданов и Георги Жеков.

Срещата днес бе втора поред в този формат от встъпването в длъжност на министър Крум Зарков. Социалният диалог продължава.

 

Коментари Напиши коментар

9

ДО МИНИТЪРА

преди 1 месец

Защо в България не се въведе Добрата Практика от ЕС и САЩ - всеки Надзирател да носи Камера и Микрофон докато е на Работа ?Иначе всички знаем че Професията Надзирател се наследява от деца и внуци - там може да започнеш работа ако умре някой без наследници . Не им е необходима Заплата .

8

фото

преди 1 месец

Този на снимката надзирател ли е или бивш затворник защо изглежда като осъден .

7

Веско Григоров

преди 1 месец

Щом си в затвора кредит бързо ти ще вземеш пак