Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Плевен наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на жената, която шофира пияна и блъсна патрулен автомобил. Това се посочва в съобщение от пресцентъра на Съдебната палата в Плевен.

28-годишната жена е привлечена като обвиняема затова, че на 11 юли в плевенския квартал "Сторгозия" е шофирала открадната кола, неправоспособна и с 3,77 промила алкохол, като е блъснала две паркирани коли, както и полицейския автомобил, с който униформените са се опитали да я спрат.

Още по темата
В мотивите си съдът е отбелязал, че съгласно закона, при определяне на мярката за неотклонение приоритет имат степента на обществена опасност на извършените престъпления и доказателствата срещу обвиняемата.

В разглеждания случай престъпленията, за които жената е привлечена под отговорност, са с висока степен на обществена опасност, съчетана с реалната опасност от укриване или извършване на други престъпления, се посочва в прессъобщението на Плевенския съд.

Установено е, че младата жена многократно е наказвана за груби нарушения на Закона за движение по пътищата, за което са й налагани наказания.

Определението на съда в Плевен не е окончателно. То може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния съд във Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 месеца

До НаблюдателПърво се запознай с житието и страданията на ПЛОВДИВЧАНКАТА Катя Лерца. После коментирай Сливе. Танцьорката на пилон дето блъсна 10 коли 2018 та също бе от Пловдив!!!! Май си кьорав НАБЛЮДАТЕЛ?

6

Наблюдател

преди 4 месеца

Електоратът на Славчо и неговият имитатор Балабанов.

5

Коментатор

преди 4 месеца

Тя без да иска