Общ преглед

Окръжният съд в София остави под домашен арест Янко Петров, обвинен за нападение над медици в Самоков. В мотивите си съдът записа, че има достатъчно доказателства, че той е действал потъпквайки правата на обществото, демонстрирайки грубо поведение.

Прокуратурата заяви, че действията на мъжа са били агресивни. Случаят станал, докато пред спешния кабинет в болницата имало дете с висока температура, което получило гърч. Пак според обвинението, Петров потрошил част от медицинското оборудване, съобщава БТА.

Още по темата
Защитата на мъжа поиска той да бъде пуснат с по-лека мярка. И заяви, че пръв лекарят в спешното отделение е провокирал братята с обидна реплика по отношение на смъртта на баща им.

Братята Иво и Янко Петрови бяха задържани за нападение над медици преди дни в Спешния център в Самоков. След инцидента съдът в града определи домашен арест за Янко Петров и постоянен арест за Иво Петров. Тогава двамата изразиха съжаление за случилото се и поднесоха извиненията си, а защитата обясни, че двамата действали в момент на шок от загубата на баща им и са готови на споразумение за наказанието си, защото признават вината си.

Братята са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство с особена дързост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар