Арестът на бившия премиер е високо рисков ход, защото  може да коства оцеляването на целия кабинет в бъдеще, смята политологът Румяна Коларова.

Още по темата

"Съдбата на правителството е в ръцете на Божков или всъщност съдбата на правителството зависи от надеждността на доказателствата, които дава Божков. Очевидно е несправяне на правителството с тези проблеми и поредици от други управленски недомислици, а и според мен това е последната капка, която в момента критично поставя на дневен ред оцеляването но правителството. Ясно е, че търсят зрелищно решение", подчерта Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Комуникационният експерт Радослав Бимбалов пък е на мнение, че българското общество е имало нужда да види, че законите в България са еднакви за всички.

"Народът има нечовешка нужда, трябва тези хора - не само Бойко Борисов, цялата клика, която беше около него, да бъдат подгонени с цялата строгост на закона. Затова се надяват тези действия да не били само символни", отбеляза анализаторът.

Бимбалов отхвърли твърденията на ГЕРБ, че в случващото се има политическа репресия.

"Политически репресии могат да бъдат побоищата над протестиращи зад колоните на МС, политическа репресия може да бъде  арестът на Иванчева, която  съвсем грубо и показно с белезници седеше часове. Политическа репресия изобщо нямаше вчера, нито веднъж и никъде", подчерта комуникационният експерт.

Вижте още във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase