Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Софийският градски съд ще разгледа днес молба за изменение на мярката за неотклонение, постъпила от обвинения Борислав Колев за парите от магистрала "Хемус".

През декември 2021 г. СГС взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Колев, обвиняем за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „Хемус“. Определението е постановено във връзка с протест на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу определената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“.

Още по темата

Братът на Борислав Колев - Иво, при гледането на мярката на обвиняемия, заяви, че Борислав иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже неща по случая.

Така Борислав Колев бе разпитан от двама прокурори в СГП и разследващ полицай от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). При провеждането му присъства и главният прокурор Иван Гешев по изричното настояване на обвиняемия Б. К. и разрешение на наблюдаващ прокурор.

Разпитът се е провел чрез изготвяне на видеозапис, за което обвиняемият и неговият защитник са били изрично предварително уведомени и не са възразили. Видеозаписът е бил осъществен от технически сътрудник. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase