Общ преглед
Софийският градски съд определи мярка „Задържане под стража“ за Денис Ал Газзи, обвинен в убийството в столичния кв. „Люлин“ повреме на празник с фойерверки.

Съдът прие, че има всички основания Ал Газзи да остане в ареста, тъй като събраните до момента доказателства сочат, че именно той е извършител на тежкото умишлено престъпление. Спорно е само обстоятелството за конкретните причини за нанесения удар с нож. Според част от свидетелите, които са в приятелски отношения с обвиняемия, той е бил провокиран от компанията на жертвата Илиян.

Още по темата
Останалите свидетели обаче са дали противоположни показания, като са заявили, че Ал Газзи се е държал агресивно. В определението си съдът отбеляза, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и че има данни за системна употреба на високо рискови наркотични вещества от негова страна.

Справката за съдимост на Ал Газзи сочи, че той все още е в изпитателен срок по друга присъда.

Беше ме страх за живота ми, те ме нападнаха, студент съм и искам да завърша обучението си и да се грижа за дядо ми, който е инвалид, каза пред съда Ал Газзи.

Определението не е окончателно и подлежи на жалба и протест в 3-дневен срок пред САС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар