Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в София обвини за хулиганство 53-годишния мъж, който беше арестуван с граната на пл. "Батенберг" снощи, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който живее в Асеновград, бе задържан по време на светлинното шоу, организирано от Столична община по пов, е бивш военен. Привърженик е на „Възраждане". Задържаната с него жена е член на тази партия.

Още по темата

Преди да бъде арестуван мъжът е крещял и отправял послания, определяни като антиваксърски, и призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора. Приканвал ги е и да нарушават противоепидемичните мерки.

Част от присъстващите снощи са подали сигнал до полицията, след което е бил арестуван. Пристигналите на място патрули са задържани мъжа и са намерили ръчна граната, както и електрошок, брадва и ножове, съобщи БНР.

Мъжът е бил отведен в Първо РПУ София, където е задържан за 24 часа и където продължава работата с него.

Малко след ареста в столичния квартал „Дружба“ е установен лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от жената.

Арестуваните твърдят, че намерените 2 пистолета в автомобила не са истински. Назначена е и експертиза на оръжията. Открити са и ръчен електрошок, 4 броя ножове с остриета, повече от 6 сантиметра и една брадва.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase