Снимка: БГНЕС
Борислав Колев, който е обвиняем за изпирането на над 53 млн. лв. от аферата „Хемус“, в сряда даде подробни показания по случая и назова конкретни лица, които може да имат отношение към извършеното престъпление, припомни bTV.
 
От прокуратурата са разпоредили на МВР да установи посочените от обвиняемия лица, както и свързаните с тях търговски дружества.
 
Днес наблюдаващите прокурори ще внесат в Софийски градски съд искане за разпит на Колев пред съдия. 
 
"Прокурорите лично ще извършат множество действия по разследването независимо че делото все още се намира в Софийски апелативен съд след произнасяне на въззивната инстанция по мярката за неотклонение на обвиняемия", посочват от държавното обвинение.
Още по темата
 
Разследването предизвика напрежение между прокуратурата и вътрешното ведомство, като двама от наблюдаващите прокурори си направиха самоотвод по делото - до момента няма произнасяне на Софийска апелативна прокуратура по заявеното намерение. 
 
В случай, че САП уважи тяхното искане, на принципа на случайния подбор, ще бъдат определени нови наблюдаващи прокурори. 
 
До произнасянето на САП поискалите самоотвод прокурори продължават да изпълняват функциите си на наблюдаващи прокурори. 
 
"Ако се съберат достатъчно доказателства за виновността и на други лица, същите ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми и ще им бъдат определени от наблюдаващите прокурори адекватни мерки за неотклонение, отговарящи на обществената опасност", казват от държавното управление. 
 
Има и изготвено предложение за вземане на делото на специален надзор от САП и от Върховна касационна прокуратура.
 
 

Коментари Напиши коментар

18

//*

преди 6 месеца

А Кирчо вече няма канадско гражданство.

17

някой го е страх

преди 6 месеца

И защо ДАНС зе размърда сега, а не когато са били уведомени че се тегляд големи суми в брой? Румен Радев вече беше публикувал колажи на ББ с чекмеджетата.

16

Къде са парите?

преди 6 месеца

Изтеглени 53 милиона лева в брой от банка. И това става ден след ден, по един милион на теглене. И ДАНС задължително е била уведомена. Къде са отишли тези пари, кой е крайният получател, това е въпроса.