Снимка: БГНЕС
Софийският апелативен съд реши да остави за постоянно в ареста Борислав Колев, който е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала "Хемус", съобщи Нова тв.
 
По време на първото заседание, Борислав припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста.
Още по темата
Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за "Хемус".
 
"Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашков и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева.  Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по точен", заяви братът на обвиняемия Иво Колев пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase