Снимка: Pixabay

Задържаният с подкуп служител на ДАНС – Пловдив е с повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата.

От там допълниха, че той е поискал и получил сума от 1500 лева, а през октомври 2021 година е поискал подкуп в размер на 1000 лева. На 11 ноември получил още един – в размер на 750 лева.

Така той спечелил неправомерно 2250 лева.

Задържаният служител е работил по направление „Земеделие“. Той извършвал проверки по повод постъпващи информации за неправомерно получаване на средства от ДФ „Земеделие“ от земеделски производители в областта.

Още по темата
Той се срещнал няколко пъти с фермер, по време на които поискал и получил посочените по-горе парични средства, за да не извършва проверовъчни действия към него и да ги насочи към други обекти.

Служителят е задържан вчера при съвместна акция на Окръжна прокуратура-Пловдив и Дирекция „Вътрешна сигурност“на ДАНС при получаването на втората парична сума.

По делото са извършени множество действия по разследването, вкл. обиски, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели и др.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което той е обвинен, е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase