Снимка: БГНЕС

190 000 лв. и тефтер с над 50 имена на длъжници, както и техни златни бижута са били намерени и иззети при обиска на задържания при спецакция шеф на "Благоустройство и комунални дейности" в община Вълчи дол Димо Димов. Това стана ясно на заседание на Варненския окръжен съд, който пусна от ареста обвинения в лихварство 60-годишен мъж под парична гаранция от 3000 лв.

Прокуратурата настояваше той да бъде задържан под стража заради риска да въздейства върху още неразпитани свои длъжници, на които е отпускал заеми срещу солидна лихва. По данни на полицията Димов определял 50-60% годишно оскъпяване на нерегламентираните кредити.  

Защитата на Димов опонира, че няма достатъчно доказателства, че би могъл да извърши друго престъпление и посочи, че мъжът има постоянен адрес, работа и семейство и няма опасност да се укрие.

При определяне на мярката за неотклонение магистратите отчетоха, че до момента Димов не е осъждан, пише "Труд". Той трябва да внесе паричната гаранция в 7-дневен срок, а обвинението може да протестира определението пред Варненския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase