Снимка: Pixabay

Тийнейджър получи доживотна присъда, след като подписал договор с демон да "жертва" жени в замяна на спечелването на джакпота от лотарията "Мега милиони". Вследствие на това се стигнало до убийството на две сести, пише БГНЕС.

Решението е взето от съдия Уипъл. Магистратът определи като странна мотивацията на 19-годишния Данял Хюсеин.

"Вие сте планирали тези жестоки нападения, възнамерявали сте да убивате, направили сте го за пари и в заблуда от стремеж към власт", обърна се към подсъдимия съдията.

Хюсеин от Блекхийт, Южен Лондон, беше осъден през юли за убийството на Никол Смолман, на 27 г., служителка в хотелиерството, и сестра ѝ Бибаа Хенри, на 46 г., социален работник, в парка Фрайент в Северозападен Лондон в ранните часове на 6 юни миналата година. Никол Смолман и сестра ѝ Бибаа Хенри са намушкани с нож, докато празнуват рождения ден на Бибаа в парк в Лондон. Убийствата са извършени по време на първото блокиране на коронавируса, когато кръчмите и ресторантите са затворени.

Хюсеин е отказал да се срещне с психиатъра д-р Йън Къминг, но съдът заяви, че няма доказателства, че е психично болен, въпреки че има разстройство от аутистичния спектър.

По-рано съдия Уипъл каза за договора на Хюсеин с демон: "Това само по себе си не е доказателство, че той е луд..., това е просто начинът, по който той мисли".
Когато полицията претърсила спалнята на Хюсеин, открила ръкописен договор с демон, наречен Луцифуге

Рофокале. Хюсеин, който подписал "договора" със собствената си кръв, написал: "За могъщия крал Луцифуге Рофокале: Извършване на минимум шест жертвоприношения на всеки шест месеца, докато съм свободен и физически способен". По-нататък: "Да жертвам само жени, да построя храм за теб, да направя всичко, което съм обещал". Като част от сделката Хюсеин пише, че очаква да спечели "Суперджакпота на „Мега Милиони" и "никога да не бъде заподозрян в престъпления от полицията".

Детектив Мария Грийн заяви: "В края на миналата година Хюсеин беше задържан. Данял Хюсеин е опасен, арогантен и агресивен човек, който от самото начало не е показал никакво разкаяние или признание за действията си."

Убийствата са извършени по време на първото блокиране на града, а при затворени кръчми и ресторанти сестрите са избрали да отпразнуват рождения ден на Бибаа в парка с група от около 10 приятели. Те били "брутално" намушкани с нож в ранните часове на 6 юни 2020 г., след като приятелите им си тръгнали. Убиецът скрил двете тела в храсталака и бил заснет от камерата за видеонаблюдение на съсед.

В заключителната си реч прокурорът Оливър Глазгоу заяви пред съдебните заседатели: "Като се има предвид тежестта на доказателствата срещу него, само човек, който действително вярва, че споразумение с демона ще проработи, би могъл да откаже да приеме който и да е аспект от делото срещу него. Може би той все още вярва, че Луцифуге Рофокале ще му се притече на помощ, но за съжаление на обвиняемия в тези съдилища няма сделки и дяволът (ако въобще го има) е в детайлите", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase