Снимка: БГНЕС
Двамата германци, които бяха задържани за убийство на свой сънародник, остават в ареста след уважено от съда искане на Окръжна прокуратура-Добрич, съобщи Нова тв.
 
Престъплението беше извършено в село Соколово на 20 октомври. Първоначално досъдебното производство е започнато във връзка с получен сигнал от гражданка на Германия, постоянно пребиваваща в България и живееща в селото, за това, че съпругът й – мъж на 59 години, също немски гражданин, постоянно пребиваващ в България, бил отвлечен. 
Тя е получила писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Към бележката е имало и биологичен материал и пръстен, собственост на съпруга й.
Още по темата
 
Разкрито е, че става въпрос за убийство.
 
Двама мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, също граждани на Германия, са привлечени като обвиняеми. Задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. 
 
В Добричкия окръжен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". То бе уважено и така двамата обвиняеми остават в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase