Снимка: Pixabay

Капитанът на заседналия кораб „Вера Су“ и един от помощниците му остават в ареста. Решението взе състав на Апелативния съд във Варна.

Магистратите взеха предвид факта, че 59-годишният Хайдар Ергюн и 26-годишният Кемал Айхан са съпричастни в тежкото престъпление извършено в наши териториално води и има сериозна възможност ако бъдат пуснати в домаш арест да се укрият, пише „24 часа“.

От друга страна адвокатите на двамата представиха пред съда договори за наем на жилища, наети от корабособственика където да пребивават по време на делото.“Никога не съм напускал кораба си по време на 40-годишния си професионален стаж”, каза пред съда капитанът, и допълни, че уважи всяко решение”.

"Съжалявам за станалото, аз съм в началото на професионалния си стаж, каза вторият помощник. “Искам да изчитя името си, в чужда страна без пари и документи освен от правна се нуждая и от морална защита”, допълни младият моряк.

Междувременно в залата присъства солиден екип от адвокати, български и турски, наети от корабособственика Камер Марин.

Те обаче отказаха да коментират решенията на варненския апелативен съд, цитирайки молба на собственика да не се дават никакви изявления.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

И тука провал на Фат..мака!

6

Анонимен

преди 1 месец

Към кое пристанище се насочили,че такъв курс са държали,за който автоматичната система за подържане на направлението зададено спрямо навигационни разчети за направления с посоки на движение с другите данни за опасности от скалисти места и метрологични изменения на климатични промени,като направление и сила на вятъра с морските вълни оказващи натиск върху площа с габаритните размери на кораба за изменение на курса на следване в случай,че автонавигационна система била включена да пищи с промените.

5

Анонимен

преди 1 месец

номерът с наето жилище вече не върси, след като случая в Сливница