Снимка: БГНЕС

Съдът остави в ареста бизнесмена Станимир Рагевски, който е обвинен в умишлено убийство на 28-годишния Юмер Мехмед.

Преди делото пред съда се бяха събрали на протест близки на жертвата, които настояваха за справедлив процес и да не се потули истината за жестокото убийство, съобщава БГНЕС.

Още по темата
"Очакваме да си получат присъдите и двамата, защото извършителят не е един, извършителите са двама", заяви Ивелина Стаменкова, близка на Юмер.

Приятел на жертвата сравни убийството с филм на ужасите и „тексаското клане”.

На този етап няма привлечен втори обвиняем, но в съда беше докаран и бившият готвач на Рагевски, който е свидетел по делото.

На бизнесмена Станимир Рагевски е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

"Убийството е извършено с изстрел с огнестрелно оръжие в тила на жертвата. В мястото, където е осъществено убийството, трупът на пострадалия е бил разчленен с режеш инструмент, сред което поставен в няколко чувала, а те сложени в пластмасови бидони и транспортирани", заяви окръжният прокурор Георги Чинев.

Адвокатите на бизнесмена посочиха, че не е открито оръжието, с което е убит 28-годишният Юмер Мехмед. Нямало и безспорни доказателства, че 55-годишният Станимир Рагевски е разчленил тялото.

Бизнесменът поиска по-лека мярка, тъй като му предстояла операция на крайниците през есента.

В хода на разследването до този момент не е открита и връзка между убийството на Юмер Мехмед и изчезналата преди почти година брокерка Теодора Бахова.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase