Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховният касационен съд отмени четиригодишната ефективна присъда на лидера на "Воля" Веселин Марешки и върна за ново разглеждане на Варненския апелативен съд делото срещу него и Красимира Колева за изнудване.  Причината са допуснати съществени процесуални нарушения, съобщи БНР.

Според обвинителния акт, през 2014 година Маришки и Колева се опитали да принудят бизнесмена Асен Миланов да им плаща наем от 10 000 лева за варненска пицария. Двамата първо бяха оправдани от Варненския окръжен съд, а след това осъдени от второинстанционния Апелативен.

След няколкомесечен размисъл върховните съдии  връщат делото, заради неясноти в присъдата, нарушения, свързани с показанията на Миланов и заради съмнения в безпристрастността на Апелативния съд във Варна.

При взимане на решението си съдебният състав изобщо не се е занимавал с жалбата на Веселин Марешки  за несправедливо наказание.

 

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 месеца

Тия пишман политик ще се кандидатира ли пак за депутат

18

Анонимен

преди 5 месеца

Не е за учудване. Това и децата го разбраха че кадийте сапродажници.

17

Анонимен

преди 5 месеца

Добре де, защо коментирате неща които нито аз, нито Вие сте наясно. Изобщо не знаем кой какво е искал, а и какви са детайлите и какво значи да те принудят да плащаш наем