Снимка: Pixabay

Мартин Трифонов, който е осъден за убийството на 6-годишната Кристин от Сотиря, може да се размине с доживотната присъда. Причината – ВКС взе ново решение, с което премахва от доживотната му присъда частта "без право на замяна".

Случката потресе цялата преди 2 години. Кристин беше убита по особено жесток начин, след като отишла да си купи сладолед от магазина, който е близо до дома й.

Тя е била нападната от Трифонов и подложена на гаври и мъчения, след което е удряна с камък. Момиченцето почина на път за болницата вследствие на тежки черепно-мозъчни травми.

Ден по-късно извършителят е задържан. След оказана съпротива той е прострелян. След тежкото криминално деяние започнаха множество протести с искане за най-тежкото наказание. 21-годишният мъж получи общо три обвинения - за убийство по особено мъчителен за жертвата начин, за изнасилване и за блудство.

Още по темата
Точно две години след убийството, от присъдата на Мартин е премахната частта „без право на замяна”. Решението е окончателно. Това означава, че осъденият за убийството може и да не излежи доживотната си присъда, при добро поведение.

"Искам срещата с министерството на правосъдието и да се отговори какво се случва с българското правосъдие. Защо се понижават присъдите на убийците, защо не се прилага максималния срок на присъда за убийство? Докога ще сме свидетели на помилване на убийците? Моето Криси беше убито на 6 години, не можа да пристъпи училищния праг, а не е само тя", каза бабата на Кристин  - Милка Георгиева, цитирана от Нова тв.

Почерненото семейство поиска среща с министъра на правосъдието. В събота ще бъде извършен помен в памет на малкото момиченце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase