Снимка: БГНЕС

"Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно", каза в ефира на Нова тв Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков.

"Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да се случи нещо подобно. Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употребата на наркотици, което е забранено от закона", подчерта Менков.
 
"Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост. Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел ,че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. При вчерашните характеристики, които вещите лица изложиха, а именно наличие на наркотиците амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много", посочи Менков.
Още по темата
 
Експерти смятат, че такова наличие е възможно само при два варианта. Ако инцидентно Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е приемал от дрогата. Адвокатът обясни, че при продължителна употреба се получава зависимост.
 
"Създаваше се едно впечатление от показанията на сестрата, на брата и на познат на подсъдимите, че по време на празненството преди катастрофата подсъдимият случайно е видял чаша с деджестив. Изпил я е, почувствал се зле и легнал да спи. Не е знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно", смята той.

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 1 месец

Милен Цветков,не е случайна жертва,но не трябва и да се героизира.

42

Анонимен

преди 1 месец

Хора, не забравяйте, пешеходците от видеозаписа които ако бяха минали буквално секунди по-късно можеха да бъдат убити на зелен светофар. По абсолютна случайност жертвата е само Милен Цветков. Можеше няколко души да загинат наведнъж. Същото важи и за приятелите на Кристиян. Късмет е при такъв удар пътниците в автомобила да останат непокътнати.

41

Анонимен

преди 1 месец

Това са статии колкото да си почешате езиците! Искам да прочета статия, че са му лепнали 15 - 20 години, всички убийци и политици са в затвора, затворите са пълни и т. Н.