Снимка: Кадър Нова тв

Преди две години след жестока катастрофа 28-годишният Георги Костадинов е премазан от друг водач със скорост от 180 км/ч, при разрешени 90 км/ч. Виновникът за инцидента все още не е получил наказание, разказа пред Нова тв майката на загиналия Славка Костадинова, която се включи в протест в Бургас срещу опасните шофьори.

На първа инстанция мъжът, предизвикал катастрофата, е получил присъда от 4 години, но все още е на свобода, тъй като вече 6-ти месец семейството на Георги чака Апелативния съд в Бургас да насрочи дата на заседанието си.

"Убиецът на сина ми е на свобода. Той бе осъден на 4 години затвор. Не смятам, че един човешки живот би могъл да бъде заменен за толкова време. Никога няма да се съглася с присъдата", казва майката на Георги.

"Виновникът все още шофира. Ние го видяхме зад съда след едно от заседанията. Той се качи в колата си и потегли демонстративно. Надявам се наказанията за такава скорост да бъдат по-големи. Тези 4 години са неадекватно наказание за такова убийство", добавя Славка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase