Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) ще гледа в четвъртък делото за смъртта на Милен Цветков. Подсъдимият за тежката катастрофа от миналия Великден, в която загина журналистът, е Кристиан Николов, предаде БГНЕС.

Делото тръгна по същество на 23 февруари и в процеса досега се разпитват свидетели.

На 18 декември 2020 г. Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, тогава 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

Николов е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 дни

99/3 = 33км/ч за един наркотик

Господи какъв такъв един пакостник бе и целият в синьо, лидълско торбе. . . от ЛИДЛ няма ли да го подкарат за нанасяне на комерсиялни щети. От нашите 18 съсдки като видяха в ръцете му лидълското торбе одма се заклеха и кус кус мякаха за онождане че и без пари на пенсионери в Лидъл топла храна да дава - те там никога няма да стъпят.

На Лидълистите в БГ лежи отговорността им за просперитета на фирмата.

Убиец и с найлонка в ръцете - о просто УЖАС!

12

аз да ви обадя

преди 4 дни

Ще го разкарват по дела, докато родителите се изръсят на правилните хора, после ще го осъдят на 5-6 години, от които ще е излежал 2-3години в ареста и като му ги приспаднат и ще е е "с подписка" още 2 и готово.

11

аз

преди 4 дни

пореден показателен случай за независима правосъдна система