Снимка: Pixabay

Полицията в Несебър е задържала българина Йордан Й., издирван  от белгийските власти за грабеж на 38 кг златни кюлчета. По искане на Окръжна прокуратура Бургас на арестувания е наложена най-тежката мярка за неотклонение  "задържане под стража“, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Европейската заповед за арест е издадена от съд в Антверпен. Българинът е издирван в Белгия за въоръжен грабеж, извършен на 19 октомври 2020 г. в Пулле.

В Европейската заповед за арест е посочено, че на тази дата мъж е бил нападнат и повален на алея пред неговото жилище. Върху пострадалия е нанесен побой. В продължение на 16 часа е държан вързан, а устата му била запушена.

През това време са били откраднати скъпоценни предмети, между които и 38 килограма златни кюлчета. Посочено е, че престъплението е извършено от петима български граждани, сред които е бил и Йордан Й. След грабежа заподозрените лица са избягали с две коли в Нидерландия.

Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление - "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години.

Йордан Й. е задържан на 24 март от полицейски служители в Несебър. Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 1 месец

БМБ мина с тънките златисти кюлета. Явно опозиционните костенурки на ниво с 2.5-3% от гласоподавателите са спретнали на наш Боре тази новина за да се подсети населението че някъде е виждало златни тухлички.

48

Каквото и да стане

преди 1 месец

на Запад, все българите виновни!? Затова смятат България за иганска държава, и затова са ни наврели в девета глуха. Затова се бъзикат с нашият бай Боко, защото е най про стият политик в ЕС. Мутрите превърнаха държавата в бащиния.

47

Анонимен

преди 1 месец

Много пари изчезнаха и тук, обаче не се чува. И можем спокойно да го кажем, вече, защото след две седмици бившият охранител на Тошо ще е извън играта. Хубаво е, някак. Но най-якото ще е, когато го опандизят.