Снимка: БГНЕС

Застрахователят плати кредита на прегазената край Созопол Юлия и върна парите на дъщеря й, съобщава Нова тв. Казусът нашумя в началото на февруари.

Тогава стана ясно, че 9-годишната дъщеря на загиналата на пътя жена се налагаше да плаща по 400 лв. всеки месец, въпреки застраховката. Комисията по финансов надзор започна проверка, но още преди тя да приключи, застрахователят предпочете да изплати цялата сума.

Още по темата

Юлия Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е била причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 месец

Как така няма доказателства - би трябвало да има открити по колата при удара на жената.

31

Анонимен

преди 1 месец

Идентифицирали са шофьора чрез камера, укривал се е, и накрая няма доказателства? А тая камера, а това укриване?

Опасна държава ей... нема такос животну

30

гост

преди 1 месец

До Citizen
За съжаление законодателството не е реципрочно: В единият случай се квалифицирта като застрахователна измама, а в другия - преценка на застрахователя (да не си изпълни задължението по договора)