Снимка: БГНЕС

Окръжен съд – Русе потвърди наложеното от Районния съд в града наказание лишаване от свобода за срок от 1 година на 32-годишната рецидивистка М. М., извършила 12 кражби от различни магазини.

Подсъдимата е била осъждана цели пет пъти за същите по вид престъпления. По две от тези пет дела й били наложени условни присъди, но в изпитателния им срок тя отново извършила кражби, за които съдът постанови да изтърпи отделно и още четири месеца лишаване от свобода.

В периода 18 август 2018 г. – 23 януари 2020 г. М. М. обмисляла и вземала решения да краде стоки от магазини, които впоследствие да продава и така да си набавя парични средства.

За целта първо си прибрала от магазин лазерна ролетка, без да я плати. После свила безжични слушалки, парфюм и две бутилки коняк. Освен това, жената посещавала и квартални магазинчета, откъдето си вземала различни хранителни стоки, цигари и напитки, отново без да ги плати.

Стойността на всички отнети вещи била оценена на 1649,14 лева.

М. М. признала авторството на деянията и производството пред първоинстанционния съд, като делото е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което определеното наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода било намалено на една година при първоначален общ режим на изтърпяване.

Подсъдимата обжалвала тази присъда и поискала по-леко наказание. След анализ на всички доказателства по делото, Окръжен съд - Русе намира, че наказанието съответства на степента на обществена опасност на престъплението и на извършителя.

Решението на Окръжен съд – Русе е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase